vet inte om jag gjorde fel?!

Har precis skickat i väg ett svars mail till tösens farmors bror..(krångligt det lät då)
Han ville bjuda henne på bio..fin tanke..men jag blir osäker och obehaglig till mods..får en sådan där kryp känsla i hela kroppen och mitt huvud bara skriker NEJ!

Det som är det är att han inte visat något intresse alls för tösen med farmor levde..nu helt plötsligt så är det jätte intressant..(ställer mig frågan om varför)..
Vi bor i samma stad men inget intresse från hans sida alls.
Sen tyckte han att jag skulle med..jag har inget att tillföra alls...och han har inget att tillföra mig..mer än att jag tycker att han är otäck..

Jag tackade för inbjudan så otroligt mycket men avböjde lite snyggt med att vi var fullbokade denna helg och nästa...(vilket förvisso inte är en lögn)
Denna helg så är det dans på Söndag och sedan Lördag så är det pepparkakshus som ska göras.
Nästa helg så är det dansuppvsisning och sedan jobbar jag...
Varför kunde han inte köpt en biljett som en normal människa?


detta väder

Detta väder gör mig fullkomligt deprimerad..orkar inget..vill inget..mer än att krypa ner i min säng och dra täcket så långt som det går över huvudet!

I dag har jag alla fall lyckats med att ta tag i mina kompliteringar av tentor..(duktiga jag)..sen har jag lyckats med att skriva en halv sida på uppsatsen..(inte duktig)
Men det är så svårt att hitta motivationen...den finns inte..försöker verkligen att "muta" mig själv..men det går visst inget vidare trots allt!
Inser att jag måste sätta fart...det jag väntar på nu är mina intervjuer (trummar med fingrarna)

Sen åkte jag i väg och träna...det kändes kanon skönt!
I morgon är det dax igen för träning...sen även på Söndag..(tösen dansar ju ändå)
Vilket påminner mig att jag måste komma i håg och få tag på pappan om han ska med på uppvisningen...måste fixa fram en biljett till honom.

Lägger upp en bild som jag tog förra året runt den här tiden (mängder med snö)..
Måste ut med kameran snart igen...nu får den bara ligga och vila (inge bra)
Men jag antar att den kommer att få jobba lite i helgen...barnen ska göra pepparkakshus..:)



uteochcyklar.nu

Har skrivit lite nu på uppsatsen..men blev plötsligt väldigt osäker och avbryter mitt skrivande.
Var tvungen att maila in den till min handledare för att se om jag är inne på rätt spår..eller fall jag är totalt ute och cyklar..vilket det känns som..(suck)

Har en svag känsla över att jag får skriva om hela skiten...jag inser att jag inte kommer att bli klar utan kommer att få gå upp till oppenering i Maj nästa år...fatta vad långt det låter..nästa år!
Jag hoppas på att jag får svar ganska så snabbt från handledaren så att jag kan fortsätta och skriva...


Helgen

Åter Måndag....känns som om det bara är upprepningar på veckorna just nu..(fast det är ju det)..men i dag så ska jag faktiskt skriva på uppsatsen och inte ta en ledig Måndag..vilket jag har lyckats med sedan vi satte i gång med denna uppsats..

Helgen som har varit har vart bra men intensiv...varför är det alltid så?
Att man ska hinna med så mycket som möjligt på så kort som möjligt?

Ja ja...kompisen kom i Fredags...(mycket trevligt)..det är nu jag inser att jag har saknat henne massor..och minnena ploppar upp som svampar och vi fick oss ett grott skratt när vi satt och pratade.
Vi började här hemma och avslutade sedan ute på krogen..kan kanske tyckas ganska så meningslöst då vi inte setts på 4 år..men det är ju så att både hon och jag gillar och dansa.

Även tösen skulle på gallej i Fredags..det var klassfest..tror att hon hade det riktigt kul!

Söndagen..ja vad ska man säga om den?
Det var dans för tösen..(som vanligt på söndagar)..så jag passade på och köra ett träningspass...sen hem och laga middag...ja allt det där som hör till en Söndag.


Bilden är från Centralen...där de just nu har byggt ett jätte pepparkakshus...mycket mäktigt..och luktar verkligen otroligt gott! Var man inte hungrig innan så blir man det där!


O doften sprider sig

Har nu vart så duktig att jag lyckades med konststycket att boka in intervju nästa vecka..det är ju till uppsatsen..tanken är att jag ska fråga om hur de löser konflikter och hur de gör med kamratskap.

Fick något städryck här hemma med...kan det ha att göra med att jag går besök idag! Tror nästan det..men den goda lukten sprider sig och börjar sakta men säkert ta över lägenheten..det luktar..låt mig se..RENT..det luktar RENT!
Under denna röjning så tände jag även ett par ljus som får lysa medan jag städar...känns så hemtrevligt då..jag vet kanske fånigt?! Men jag njuter..sen blir bättre med musiken i bakgrunden...
Just nu går jag runt med ett sådant där fånigt leénde på läpparna och sjunger till musiken som brölar ut genom högtalarna..och jag sjunger med..låter nog förskräckligt..men ack vad det är härligt att bara få sjunga och dansa.


Detta med traditioner

ÄNTLIGEN FREDAG!

Fasiken vad skönt med fredag...detta innebär att jag kan trots allt ta ledigt i helgen..eller rättare sagt jag ska ta ledigt i helgen!
I dag kommer kompisen upp..har inte träffat henne på 4 år...det är lång tid det..och jag ser fram e mot detta hur mycket som helst...

Ska även ringa i dag så att jag kan fixa lite intervjuer...det måste ju vara med i uppsatsen....till vilken nytta vet jag egentligen inte...men det lär jag nog bli varse om..

Ja ja nog om detta!
Just i dag så tänkte jag skriva om detta med traditioner...
Är det bara jag som tycker att detta med jul och advent har börjar tidigare och tidigare för varje år? Är det inte så att vi apar efter USA med att få ut alla julsaker precis vid halloween?
Och sedan detta med lussekatter...dessa ska börja säljas och bakas vid 1:a advent och inget annat...vissa traditioner har jag med mig hemifrån..sen om det är till det bättre eller sämre..ja det vet jag inte...

Men likaså detta med adventstakar och stjärnor..dessa kommer upp här hemma alla fall dagen då 1: advent är..(vilket påminner mig om att jag måste ner i källaren)
Förvisso ska jag väl erkänna att denna jul/advent var jag otroligt lat..jag orkade inte ta ner stjärnorna som sitter ute i vardagsrummet..(hade hoppats på sambon)..men icke då..så att de fick hänga...
Dagen innan julafton så plockar jag fram tomtar och granen...sen tänder ljusen i granen på kvällen...för att kunna njuta av dess vackra sken som blir..
Det jag kan sakna hemifrån är alla dessa hyacinter som stod och dofta så där underbart som bara hyacinter kan göra...det är julen för mig
Minns även att min mormor odlade hyacinter själv som vi barn alltid fick en av...fick välja vilken färg vi ville ha för att sedan ha den inne på rummet.

Minns även att mamma stod och bakade sockerkringlor och lussebullar som en liten toka precis vid advent för att vi skulle kunna fika och tända första adventsljuset..men vi hade även ett sådant där ljus där datumen stod på ljuset och vi barn alltid räkna hur många dagar det var kvar till julafton.


Inser att jag börjar

Så där ja!

Jag kom i väg alla fall och tränade 1 timme i går..lite rumpa, lår, mage och rygg...lite kondition blev det också.

Måste bara få berätta...jag inser att jag börjar bli gammal och grå..denna kommentar fick jag tösen i morse..(gullunge)

" Mamma, den här julmusten är gjord 1910...då var ju du född"

Gissa om all energi bara rann ur mig totalt...visste att jag var gammal, men inte så pass...

Sen hade jag en lite diskussion i morse med sambon..jag tror inte han förstår riktigt hur stor denna uppsats är...för att jag har ju all tid i världen på mig på dagarna..jag ska ju bara vara hemma nu under dagen så att det som ska fixas kan väl jag fixa..(snurrig kan man bli)
Har en svag känsla över att jag inte kommer att bli klar tills nu i år...utan jag kommer att få vänta till Maj nästa år...men jag antar att det är en smäll jag får ta..

Min lilla skrutta som tror att jag är född 1910


Fick mig ett gott skratt!

Hemma igen!

Kände att det fick räcka med pluggandet för i dag...eller för stunden alla fall..sätter mig nog en stund sen i kväll och skriver igen.
Det är väl det som är fördelen när man skriver en uppsats själv...att jag kan styra över tiden. Nackdelen blir att jag har en jäkla dålig disciplin på mig själv...utan skjuter allting framför mig i stället för att tag i saker och ting..(dumt)

Men i dag så träffade jag ju en kompis..eller en bekant som jag inte sett sen högstadiet..och vad blir det 18 år sedan...shit 18 år..det är ju nu jag inser att jag är ju super gammal..:(

Nåväl!
Bäst som jag sitter där och skriver på bibblan så får jag se vad det står på pärmen till kompendiumet som jag har..och detta är då tösens pärm..och nalle puh på..gissa om jag fick mig ett gott skratt!


Snart dax att packa

Så där ja..:)

Tösen är i väg till skolan och det är snart dax för mig att plocka i hop datan och alla böcker som ska med..
Känner att i dag kan jag inte sitta hemma om jag ska få något gjort..lika bra att åka i väg till bibblan!

Men jag satt en bra stund i går...kom en liten bit på vägen alla fall..tyvärr så måste jag komplitera saker in i texten för att det ska se bra ut...detta var ett jäkla gissel kom jag fram till..men skam den som ger sig!

Tanken var även i går att jag skulle tränat..men orkade helt enkelt inte..huvudvärken var på topp så att det blev soffläge i stället..

Men i dag så blir det nog..observera nog träning...misstänker det alla fall..dock inte något pass utan bara gym..


skriver uppsats nu

Nu så...

Äntligen är jag i gång med att skriva denna jäkla uppsats...(suck)
Men det är sjukt mycket som ska skrivas och framförallt vara med..tror inte att jag har insett hur mycket det är egentligen som ska vara med!
Det är bara att bita i hop och lida och le...

I dag så valde jag att stanna hemma och skriva..men inser att i morgon så är det bibblan som gäller!
Visst har jag fått en hel del skrivet i dag...dagen är ju trots allt inte slt än..(pustar ut)

I går så hade jag ju möte på kvällen med min handledare..och äntligen fick jag det som jag har vart ute efter..att skicka in det som vi skrivit för att sedan få respons på det...(tack säger jag till det)
Jag var tvungen att ta kort på hur det ser ut vid köksbordet just nu...det ligger böcker och papper överallt...




tiden rinner i väg

Shit!

Vet inte i vilken ände jag ska börja för att rättsida på denna jäkla c-uppsats...hur jag än vänder och vrider på detta bekymmer så får jag inte till det!
Det blir bara fel och jag kommer ingen vart alls...(börjar få panik nu).
Jag hade satt upp mitt mål och det var att jag skulle vara klar innan jul..men det planeringen är ju bara kallt vinka hej då till!

Nåväl!
Helgen då?

Ja i Fredags så hyrde vi film..tog en sådant där riktigt race med att bara titta på film..sambon valde dock att sova hela jäkla Fredagen..(tråkig)..så att barnen och jag satt och tittade på filmerna....barnen drack saft och jag drack vin..:S
Vinet var otroligt gott och filmen var otroligt bra..det slutade med att jag hade druckit ur hela jäkla flaskan ensam...mådde inte så där jätte bra sen kan jag säga..(urk)..
Det slutade med att jag somnade på soffan..fick ju inte gå och sova innan barnen somnat...

Lördagen..
Ja den spenderades hemma hos svärmor...som för övrigt var mycket trevligt!
Det fungerar bättre...men det kan ju ha att göra med att ingen nämner det som har vart...Men okej varför gräva i det som trots allt vart? Det handlar ju om att kunna se framåt..

Söndag...
Handboll hela jäkla dagen!
Sen var det i väg för att min tös skulle dansa och jag träna...

Det var hela min helg...kanske inte så spännande..men jag är mer slut nu än vad jag var i Fredags..konstig känsla..


hemma nu

Pustar ut!

Nu äntlligen hemma...denna dag har vart otroligt lång måste jag säga..och den är tyvärr inte slut än..
Men jag ser alla fall en ljusning...
Dock så ringde läraren om den andra tentan..den som jag har kvar sen 2007 och sa att den blivit underkänd åter än en gång..(suck)
Så att det är bara på det igen...hon tyckte nog samma sak som jag..(jobbig)

kompisen kom alla fall..så att jag slapp gå hungrig även i dag...(puh)..fick en liten pratstund där om hur man egentligen bör/ ska lägga upp en uppsats på bästa sätt..
Kom väl fram till ingenting egentligen..

Nu är det snart dax för träning..har längtat hela dagen kan jag säga..har jag något att se fram é mot..

Tösen har just nu tusen och en kompisar över just nu känns det som..de är "bara" 4 tjejer men det känns som 10..vet inte vad de pysslar med, men något är det och det låter och det skriks på högsta nivå...
Är glad över att jag satt på bibblan när de kom hem..


väntar nu på

Så där ja...nu är jag äntligen i gång med uppsatsen och material är på väg in och samt att jag har hittat den hel del material så att jag kan påbörja min skrivning.

Sitter nu och inväntar matsällskap..skulle väl egentligen inte käka ute i dag då det är lite skralt i kassan efter att ha handlat denna underbara "surfsticka"..jag tackar och bockar för det comviq.
Men det är lite till jag har att tacka comviq för...tösens simkort på mobilen gav upp i Fredags..
Jag ringde direkt och klagade..så att det slutade med att jag fick kortet gratis...skulle annars ha kostat 95 kronor..
Samt att det skulle ta 2- 3 postdagar för att det skulle komma hem..men döm av min förvåning när det dyker upp i brevlådan redan i går..

Bra service comviq..fortsätt så..så ska jag fundera på om jag byter levenratör av mobiltjänster!


smart uppfinning

Sitter just nu på bibblan och letar material till uppsatsen..

Jag är otroligt glad för att jag åkte i väg och handlade den dära "surfstickan" i går! Det är en smart uppfinning och jag kan lova att comviq tjänar mulltum på dessa!

Nu ska jag leta vidare efter det jag söker men återkommer säkert under dagen!


trodde ärligt inte

Oj då nu blev det ett par inlägg här på några minuter känns det som.
Men ärligt?

Jag trodde inte att det skulle vara så pass svårt att sätta sig och skriva en jäkla c-uppsats..men det är svårt, jobbigt och förbannat tråkigt!
Allting annat blir fan så mycket rolligare än att behöva leta efter gammal jäkla historik och tidigare forskning om det ämne som jag valt.

Snusar gör jag allt för mycket och gärna just nu..kanske bättre det än rökning förvisso,men ändå.
Kommer ingen vart alls, utan nu är det bara "rolig" surfning som går här hemma..
Nej i morgon måste jag ta mig i kragen och handla den dära "surfstickan" som Comviq har, så att jag verkligen kan komma i gång.
Får sätta mig på biblioteket, stänga av mobilen och sen sätta fart!


jobb och bio

Helgen har gått ruskigt fort..fattar inte riktigt vart den tog vägen om jag ska vara ärlig!

Men i Lördags så var vi och hjälpte sambos bror som skulle flytta..visst är det stelt som 17 när vi väl ses och det blir så där konstlat. Där ingen vill trampa den andra på tårna igen..men så är läget just nu och det kommer förmodligen fortsätta att vara så e´tag nu.

Efter det så åkte jag och sambon på bio och käkade middag ute...mycket mysigt och trevligt
Den filmen som vi såg var "bröllopsfotografen" tror ärligt att jag aldrig har skrattat så mycket som jag gjord i den filmen. Den är helt klart sevärd!
Tösen var hos pappa..önskade att det kunde bli bättre..men nu när läget är som det är så uppskattar jag mina barnlediga helger otroligt mycket.

Söndag jobbade jag..var på någon form av disco med mina brukare..mycket roligt och framförallt mycket trevligt! Det är en helt annan sak att se personer med ett handikapp dansa, de kan verkligen släppa loss och skiter i alla andra. Det är dom som verkligen är kung över dansgolvet.
Mycket omsorg, kärlek och värme.



förbryllad måste jag säga

Nu så är andra tösen sjuk..kan det aldrig få ett slut detta med sjukdomar hit och dit? Kom just på att jag kanske egentligen skulle behöva gå i väg själv..hostat nu konstant i ca 4 veckor..det piper och rosslar som sjutton..samt att det börjar smaka järn/blod när jag hostar..(not good)

Nåväl över till det jag tänkte skriva om!
I morse så följde jag med tösen och hennes kompis till skolan.
Det som är sagt mellan kompisens mamma och mig är det att det INTE ska användas något smink på dessa små underbara människor, för att de är så fina som de är utan smink.

Nu är det ju så att kompisen kommer med läppstift, ögonskugga och mascara..gissa om jag blir förbryllad..sen är det disco i kväll och denna tjej ska även bli sminkad då...men då av mamma.
Känner att mamman här har brytit en överenkommelse som vi har gjort och jag blir förvirrad.
Problemet ska jag säga är att min tös ser så otroligt mycket upp till denna kompis så att det inte finns, min tös åsikter kommer bort och hon tycker i stort sett alltid som kompisen.

Dessa små änglar går "bara" i årskurs 4 och jag kan väl tycka att de är för små för att ens sminka sig. De är ju så fina som de är.
Jag har sagt nej till smink och detta kommer inte på förrän de går i årskurs 6, kan tyckas kanske att jag är hård och inte vill se deras utveckling, men jag tycker att barnen har så stor press på sig alla fall över att bli stora. Dels genom kläder och alla yttre påtryckningar att det inte ska behövas mer.

Min åskit kring det hela är och förblir....låt barn vara barn. De kommer att växa upp och bli goda medborgare ändå!


förstår inte varför jag ens går

Nu så var detta utvecklingssamtal gjort och det är över för denna gång!

Ärligt så fattar jag inte ens varför jag går dit egentligen överhuvudtaget..känns så något sätt total tillintetsägande..allt läraren har att säga är bara positivt..visst det är bra...men jag vill även ha det negativa..jag vill att mitt barn ska vara en liten "hulligan" där jag får i bland kämpa med näbbar och klor för att kunna leda henne åt rätt håll.

Det enda som egentligen är något att klaga över är hennes som sagt matematik..men inte ens det är egentligen ett stort problem..utan hon behöver mera självförtroende och mera självsäkerhet så kommer hon att klara detta galant även med matematiken.

Det enda som jag kan klaga på nu är pappans brist på intresse för sin dotter..det enda som existerar i hans huvud är jobbet..(som skulle släppa med det åtgärdsprogram han gått)..jo jo..(in my fucking dreams)..en enda stor självupptagen man det är vad han är.
Men jag hoppas att det en dag kommer att släppa och han vaknar upp och inser vad han har förlorat!


känner igen mig själv

http://svtplay.se/v/1729631/ett_fall_for_louise/del_1_av_10

Denna film snutt som nu har börjat sändas på svt handlar om en pojke och hur han ser på familjesitutationen.

Allt jag kan säga är att jag kan mycket väl relatera till mig själv..speciellt detta vid matsituationerna..detta måste jag själv som förälder tänka över..jobbigt men sant!
För att det är ofta just vid dessa situationer som konflikter uppstår och det kan fortsätta hela kvällen..

När jag själv växte upp hade just matsituationerna en stor del..det var regler som jag tyvärr har tagit med mig.
Att det ska väntas med att äta tills alla har tagit och att pappa la på alla dessa överkokta grönsaker. Och att man inte kom från bordet förrän dessa var uppätna.
Jag minns speciellt en gång då mamma blev så arg på någon av oss, att hon kallt gick och hämta en sked och slog oss med denna i huvudet.
Detta har jag INTE tagit med mig...jag kan känna smärtan i huvudet än i dag.

Det är i min mening en modig familj som väljer att söka hjälp och dessutom att total blotta sig inför i stort sett hela Sveriges befolkning! 
Denna familj ska ha all "kreddit" för att de verkligen vågar att erkänna att det finns problem och samtidigt är beredda på att lösa dessa problem gemensamt! 


www.behöverensparkibaken.se

I går så låg jag hela dagen...orkade ingeting..utan ville bara sova och åter sova!..Det jag lyckades med var alla fall att följde med tösen till skolan och pratade med fröken..om att tösen tagit vaccinet..
Sen var det hem och tänkte att jag skulle börja leta material till uppsatsen..det gick bara inte..:( Orkade inte utan somnade som en stock på soffan...

I dag ska jag alla fall lyckas med att titta genom läroplanen för förskolan och se vad den säger om det ämne som jag valt!..Måste sätta fart känner jag..går inte och bara gå runt och blaja hela tiden.

Vädret i dag är ruggit och kallt..:( Det snöar och regnar om vartannat..man blir så där "härligt" blöt och äcklig för att det går i genom alla kläder..(kan det bli kallare så att snön ligger kvar)

Sen har ju tösen utvecklingsamtal idag...det kommer att gå bra.(som det alltid gör)..nästan så att det börjar bli tråkigt att gå på dessa samtal..det händer ju aldrig något..utan jag får bara höra hur bra allting är..eller nja.det finns ett problem som hela tiden har vart återkommande sen hon började skolan och det är matematiken..



nu är det gjort

Nu är det alltså gjort...jag och tösen har tagit vaccinet...
Men jäklar vad folk det var...trodde i min dumma enfald att det skulle inte vara så mycket människor som skulle ta denna spruta..men ack vad man kan bedra sig eller hur!?

Tösen var hyper nervös och beklaga sig för alla som stod i kön över vilken hemsk mamma hon hade som tvingade henne att ta sprutan...
Detta är hennes egna ord..

"måste jag ta denna spruta flyttar jag hem till pappa"

Problemet som jag försökte förklara för henne är att pappa sa precis likadant...att hon skulle ta den..så att tji fick hon...:)
Jäklar vad sur hon blev...så att det blev till att ta sprutan det..utan någon som helst "pardon" från min sida.


nu är det gjort

Nu är det alltså gjort...jag och tösen har tagit vaccinet...
Men jäklar vad folk det var...trodde i min dumma enfald att det skulle inte vara så mycket människor som skulle ta denna spruta..men ack vad man kan bedra sig eller hur!?

Tösen var hyper nervös och beklaga sig för alla som stod i kön över vilken hemsk mamma hon hade som tvingade henne att ta sprutan...
Detta är hennes egna ord..

"måste jag ta denna spruta flyttar jag hem till pappa"

Problemet som jag försökte förklara för henne är att pappa sa precis likadant...att hon skulle ta den..så att tji fick hon...:)
Jäklar vad sur hon blev...så att det blev till att ta sprutan det..utan någon som helst "pardon" från min sida.


Nu är det dax

Har i dag setat och pratat om utvecklingssamtal..mycket intressant ur både pedagog och föräldra synpunkt..mycket att tänka på där..
Det är väl det som är mest skrämmande nu när jag snart är klar...att detta ska genom föras i verkligheten och inte bara i en trygg skolmiljö där det trots allt är "ok" att göra bort sig fullständigt.

Mötet i går med handledaren gick bara bra..men om jag blev så mycket klokare det vet é katten....mycket frågor och funderingar som fortfarande står obesvarade...men det kanske kommer ju längre tiden går och ju mer säkrare man blir..
Det jag nu sitter och funderar över är om jag skulle ta och skaffa en sådan där "surfsticka" som comviq erbjuder..känner att det kan komma väl till pass..kan inte sitta hemma och plugga för att då är det mängder av annat som ska fixas...så att jag behöver komma i väg till ett bibliotek..nej självdiciplin har jag inte..(tyvärr)

Nu är det snart dax för att ta sig upp till centrum här och vaccinera sig mot svininfluensan...tar tösen med mig och kör henne på samma gång..(hoppas att det går)...känner att då har ju alla fall jag gjort mitt för att stoppa smittspridningen..
Känner väl samtidigt att det finns mängder att diskutera kring detta fortfarande...


tenta och c-uppsats

Måndag förmiddag...(urk)..

Nåväl...antar att jag inte ska vara sån just nu..det jag har sysslat med nu under förmiddagen är att jag har setat och kompliterat en tenta..(gör inget annat)..men nu har jag skickat i väg den för andra gången...
Sen under dagen här så ska jag i väg för att ha ett första handledar möte inför c-uppsatsen..(lite nervös)..varför vet jag inte egentligen.

Men det blir så slutgiltigt nu..det finns ingen återvändo..utan ska jag fixa denna utbildning så är det c-uppsatsen som måste göras...

Helgen då?..Ja den har vart lugn..jag jobbade ju i Lördags och i Söndags hände inget alls..barnen var så trötta och griniga att det inte hade vart roligt att hitta på något alls...min tös var ju i väg och dansade förvisso..men annars lugnt..

Nu ska jag kvista i väg för att träffa kompisen och käka lite lunch...



RSS 2.0