Bio, friden & tenta

Jahopp..Onsdag var det ja...det jag har kämpat med så länge är nu är över..=( (tentan)..det känns verkligen konstigt..att behöva ta ett farväl när jag kämpat de sista tre dagarna som en liten toka...men idag så skrev jag klart den..lämnade även in den med 4 timmars marginal..(me like)

 

Nåväl..dagen igår blev mycket trevlig..=) Prinsessan och jag gick och såg Hannah Montana...ytterligare en typisk Amerikansk film där moralkakorna haglar..men ändå en helt okej film..ska väl även tillägga att det var vi och två till som såg den..=) Så att det var verkligen lyx att nästan få en hel biosalong för sig själv..

Orkade inte laga mat när vi kom hem så att det fick bli en McDonalds (urk)..men vad gör man inte?!

 

Idag så var jag i väg och tränade...gick hur bra som helst..förutom när jag skulle springa på löpbandet..=( Jag hade en dum geting efter mig hela tiden..och jag verkligen menar HELA tiden!!! Vart jag än gick så var den hela på mig..lyfte jag vikter..då var den där...den enda gången jag fick vara ifred var när jag var klar och skulle byta om!

 

Nä nu ska jag fortsätta att vika tvätten...det behövs kan jag säga..nu har den hängt tillräckligt länge...Ja just det ja...snart är friden över här hemma...sambon kommer hem..skönt med rutiner igen..men samtidigt ack vad jobbigt!


Tenta och gräsänka

Tisdag..=) 

Sitter här med en tenta som ska vara klar tills i morgon kl 16.00 sharp...(suck)..men det ska gå

Sambon har nu åkt i väg...(suck för det också)..visst är det skönt att få lite tid för sig själv och hinna andas mellan varven..men just nu hade jag verkligen behövt honom..till att laga maten (of course what else?)

Men jag ska verkligen använda tid till att umgås med prinsessan här hemma..idag ska vi gå på bio...efter hon har slutat i skolan..så att då åker vi in till stan för att göra den osäker..=) Innan bion tänkte jag att vi skulle ta och fika..det var länge sen....för att i går hade hon ju INTE tid med mig..det var kompisar här hela kvällen...men jag antar att det är så det kommer att se ut nu...kompisar och mobiltelefoner för hela slanten..

I går så var jag i väg och träna..(äntligen)..så att nu är det hårdkörning (igen) som gäller!

Nopps nu ska jag ta och käka lite lunch..för att sedan fortsätta med tentan..


Dammsugare och simskola

Så där ja..det är Söndag och jag har bara i stort sett lallat runt hela helgen..(mmmm).

Nä då inte har jag legat på latsidan...eller jo kanske..för att det är ett enda stort "blurr" just nu och jag har totalt tappat bort dagarna...(otäck feeling).

Ifredags så var jag i väg och tränade...fattar inte varför det ska vara så svårt att komma i väg?! För att när jag väl är där så inser jag ju hur mycket jag verkligen har saknat just träningen..detta är inte bra alls! Men nu kommer jag snart komma in i rutin igen..(hoppas)..

I lördags så var det ju simskola på prinsessan...näst sista gången...sen är det handboll som gäller! Får se vad hon säger om det upplägget?! Men jag hoppas att hon tycker att det är kul alla fall!...sambon var ute och fiskade hela lördagen..så honom såg jag inte alls mycket av..(ledsen blir jag)..men det är ingen mening med att tjata på honom med att stanna hemma.

Idag (söndag)..så kom ju prinsessans pappa...så att sambon och jag drog i väg för att handla lite...vill verkligen INTE vara hemma när pappan kommer..är bara jobbigt..det finns liksom inget gemensamt alls längre..utan jag känner bara en otrolig irretation när han väl visar sig...

 

Nåväl..det sambon och jag handlade...(eller sambon) var en ny dammsugare..(välbehövligt)..och det nya Metallica guitar hero....(suck)..men sambon blev så glad..sen fikade vi...

Sen var det ju hem och prova nya dammsugaren och sambon provade spelet...=-) ..men det som gör mig lite farcinerad över att när vi ska prova dammsugaren så ber expediten mig pova den...?! Varför kunde inte sambon lika bra ha provat den???

 


Shopping och migrän

 
Vaknar inte över tidigt i morse..men desto värre är mitt huvud...USCH..tror seriöst att det  bor en ailen i mitt huvud som vill bryta sig ut och erövra världen..detta var inte alls roligt! Inte ofta jag drabbas av migrän..men tror att det har vart mycket runt omkring som har utlöst det hela...(AJ)..så det var bara att prova om det gick över med en kopp kaffe..men det blev bara värre och jag börjar kallsvettas och det känns som hela magen ska komma upp..i med en panodil och lägga sig först i prinsessans säng..men det är ju bara att glömma..allt för långt bort från toaletten..så att jag la mig i soffan i stället...(stackars tös)..hon fick vänta bra länge på sin frukost...
Efter att huvudvärken släppt så bestämmer vi..(sambon och jag)..att vi ska åka in till stan...eller okej då..jag bestämmde att vi skulle åka in till stan..vi tog en fika och det blev lite shopping..(me like)..jag handlade en väska..(behövde verkligen ingen ny)..men den var bara så fin...kommer hem och tittar..då är det för fasiken inte ens den väskan jag köpt..(gråter)..och byta kan jag inte heller för att kvittot har jag kastat...(fan)..men jag tror att jag är ganska så nöjd ändå..kan ju alltid handla den som jag ville ha på Tisdag..då ska prinsessan och jag in till stan och gå på bio..(sambon är borta och jobbar)...väskan var inte dyr heller 99 kr kosta den..
Under kvällen nu så tog jag och prinsessan en promenad...4 km sammanlagt blev det..sen i morgon så är det träning som står på schemat..(saknar)..men prinsessan får åka med..efter träningen så måste jag sätta fart med att skriva min eximination som ska vara inlämnad och klar nästa vecka på Onsdag...(good luck to me)..men det ska gå! Sambon är ju som sagt borta på jobb..så att det är bara jag och prinsessan hemma i stort sett hela veckan...

Slarvigt!

Puh! 

Nu var denna vecka slut...eller nja kanske inte ändå..det är lite kvar på den...men jag och barnen är alla fall lediga..(njuta)

I Tisdags så var det ju sista dagen på min vfu..(saknar barnen)...det var verkligen tråkigt att inte gå till förskolan i morse..har ju vart på förskolan nu i 3 veckors tid..och sen  nu plötsligt ingenting..(konstig känsla).

Men jag har att göra alla fall..har en tenta som det ska börjas på och skrivas klart innan nästa vecka på Onsdag...hmmm en vecka kvar...(det klarar jag)..

Träningen har det blivit lite hipp som happ med den senaste veckan nu...(trött på mig själv)..den enda vettiga motionen som jag har gjort är att ta en timmes promenad..(förra veckan på Söndagen)..fan! Men jag får börja om igen på ny kula nästa vecka..eller troligen redan på Fredag..prinsessan får åka med...

Skulle vara en sådan dära snäll mamma idag och köpa chips åt barnen..det gjorde jag..men jag skulle inte ha ätit några själv...min mage klarar inte sånt längre..(magkatarr)..så att nu är det avhållsamhet från sådant skit..ingen stor förlust egentligen..klarar jag lägga ciggen åt sidan då ska jag väl klara att lägga chipsen åt sidan...

Jag funderar på om jag ska sätta prinsessan på cyklen och jag ska springa intervall..alla fall 1 km..men jag vet inte..just nu så känns det bara motigt att behöva klä på sig andra kläder och ut och springa...Nja kan ju alltid ta de i morgon..

  


Bara en vanlig dag

 
 
Söndag...känner att det är kanon förkylning på väg..så att dagens inplanerade träning får vänta tills nästa vecka..(suck)
Så att i brist på annat och en rastlöshet som spred sig i hela kroppen tog jag med prinsessan ut för att gå en promenad..det sluta med att vi hade gått 5 km..(bra kämpat). Denna gång fick jag ju även med mig kameran..så att det blev lite bilder..på önskelistan står just nu ett ordentlig systemkamera..(efter sommaren)..
När vi kom hem så bestämde jag mig för att ta tag i vår balkong..(ett helt företag)..den såg för jäklig ut! Jag tror att jag besparar er från bilder faktiskt på den!
Men nu är den klar och jag har burit bort saker som fick åka i conterinern. Nu är det bara lite nya möbler och mängder av nya blommor..sen är jag nöjd..(hoppas alla fall)
Prinsessan var ju iväg i går på inflyttningsfest hos klasskompisen..tror att de hade haft det riktigt trevligt! Det hade inte varit fult av kompisar..utan så där lagom som de själva sa..sen var det ju Eurovision som väntade..hmm..den måste ha varit väldigt spännande...eller inte?! För att jag somnade som en liten gris i soffan..vaknade till när Norge stod och skrek..bestämde mig för att borsta tänderna och lägga mig i sängen i stället..(klart bättre)
Nu är det inte länge kvar förrän det är dax att sluta skolan...(me like)..för att sedan börja jobba..det är sista dagarna nästa vecka på VFU:n..sen är det en tenta som ska skrivas och en grupp tenta som ska fixas...Men det kommer att gå galant..( man kan ju alltid hoppas)..
Nu ska jag fixa mat det får bli en sväng av både luch/Middag idag..

Veckan som gått

 
Veckan som gått då?
Ja vad ska man säga om den?...det har varit full rulle hela veckan och nu när det är Fredag så är jag verkligen slut!! Fast den har även varit otroligt givande måste jag säga!...Det handlar om den förlösande proppen åter igen..Jag har ju fått sommarjobb men inte tillräckligt för att jag ska känna mig nöjd..så nu har jag fixat ytterligare ett par veckor..denna gången ska jag vara på förskola...(ganska tacksamt när jag utbildar mig).
I tosdags så hade vi basgruppsdag...den brukar vara otroligt seg och totalt innehållslös..men förvånad blev jag när den verkligen gav mig någonting..(yes)...sen så var det prinsessans tur att gå på sin avslutningsmiddag...de slutar ju på fritids denna termin så att fritids bjöd på tacos..barnen hade det mycket trevligt..
Det jag kan känna nu är att det hela tiden är någonting som ska fixas...(suck)...aldrig en lugn stund tills barnen slutar skolan...men jag antar att det är så det är att vara förälder...både på gott och ont..
I morgon är prinsessan bjuden på party...inflyttningsfest...huu..hon börjar bli stor...

Summering av helgen och Måndag

Måndag idag då...hmm..den har vart bra..(tror jag)

Tillbaka på förskolan och alla barnen..tänk att man kan sakna barnen så oerhört i bland...kan säga att jag verkligen trivs och ser fram e mot när jag är klar förskolelärare...barnen hade en diskussion idag igen varvida man fick använda pangare på människor eller inte..de blev lite förbryllade över om polisen fick skjuta folk eller inte..

Pedagog som man är..så sa jag att inte ens polisen får skjuta människor..inte ens tjuvar...men varför har polisen då en pangare? Jo för att skrämma alla tjuvar...(skrattar)

Nåja helgen har vart intensiv med mycket åkande fram och tillbaka...handbollsträning för båda tjejerna på Lördagen..sen hem och packa väskan inför simning för den ena damen..innan dess så var det byta skor som gällde...hade ju handlat på vinst och förlust skor åt tjejerna utan att de var med...det ena paret var små och det andra för små...men det blev ett par nya skor och ett par handbollsskor...nöj blev hon tror jag..

Söndagen var det en handbollsmatch vi inte följde med på..(kanske man borde)..nää tiden rann iväg...prinsessans pappa skulle komma och jag valde att prioritera min träning faktiskt..(den blir lite åsidosatt när det är vfu).

Men jag tror att prinsessan hade haft det trevligt med pappan..de hade vart och fikat och satt och spelade spel när jag kom hem efter träningen...

sen var det upp till centrum för att handla lite frukost bröd...

Sen var den helgen över...(pustar ut)!!


Barns tankar och svar

Skriker ut min glädje och tar ett glatt skutt..det är Fredag...pustar ut..:)

Nu har dagen gått och kvällen börjar närma sig så smått....jippiee...som jag har längtat! Denna vecka har varit spännade men samtidigt oerhört krävande...jag vet vad jag har att vänta när jag kommer ut som klar pedagog..(puh).

Det märks att det är Fredag...barnen är fruktansvärt trötta och det behövs inte mycket för att det ska fullkomligt explodera och helt plötsligt är den glada minen utbytt mot ett monsters rytande och smällande i dörrar...(tålamod var det ja)...Dessa gånger kan man undra vad det var som utlöste det monster som plötsligt kom fram ur denna lilla kropp...(förvirrad)..jag undrar fall barnen kan egentligen peka själva på vad det var?!..Det märks så väl att de börjar bli medvetna om att de är invivider och vill ha respekt..men hur ska de kunna få den respekten när de inte har den mot andra? Men jag antar att det är en fas som de måste komma genom och sedan när de väl kommer ur den så är allt frid och fröjd igen..men gudarna ska veta att det INTE är roligt när det väl pågår...

Dessa gånger önskar jag att man kunde spola tillbaka bandet eller spola framåt ett par år och barnen blir 18 och är på väg och flytta hemifrån..ska man verkligen ha det så här i minst 10 år till? Jag har bara ett par ord att säga..."GUD  GIV MIG STYRKA!"

Barnen på förkskolan hade en diskussion idag om mördare...(skrattar lite smått)..de visste precis vad en mördare var och vad den gjorde...fick för att mig att fråga vad den gjorde då? Jo fick det förklarat för mig att mördare var en person som hade sönder saker och ting...(vad säger man?)...Jag nickar lite och ler..för att man får ju inte ha sönder saker..så att en mördare var en dum person!

 


När barnen blir små monster

Torsdag...snart..snart är det helg..(pustar ut)...jag verkligen längtar tills på Lördag då ingen klocka ringer och väcker utan man får vakna i sin egna takt och morna sig..(jo pytt..har ju väckarklockor alla fall).

Denna dag har bara vart bra..fått lösa ett par konflikter på förskolan mellan barnen..men oj vad svårt det är att visa sig pedagogisk i bland...och verkligen ta tillvara på allt som vi har lärt oss i skolan..bla att inte tillrätta visa barnen inför andra..ursäkta..men hur lätt är det när det står 10 andra barn runt omkring och den som man ska tillrättavisa inte vill följa med så att vi kan sitta i lugn och ro?!...Gahh..jag vill ha en manual dessa gånger...(suck).

Sen blir det ju inte bättre att man kommer hem och man möts av små "tonåringar" som tror att de äger hela världen och kan göra precis som de vill..(galen mamma)...kan känna mig i bland som den ensamma mamman....att allt man gör är att prata för döva öron..barnen spottar och fräser..det spelar ingen roll vilken pedagogik man än använder så är det bara fel...(suck).
Vi har sagt att det är sängen vid halv nio nu på kvällarna..men det ska hela tiden testas och åter testas över hur långt de kan gå utan man tappar tålamodet...
Apropå tålamodet...i morse så hände någonting som fick mig att tappa hakan....
Jag och barnen är på väg till skolan och bäst så vi går där kommer det en annan mamma med sina söner...mamman tappar sitt tålamod och slår till sonen..jag kommer av mig precis...sen när poletten trillar ner och jag inser vad hon har gjort så är det försent...(stör mig att jag fegade ur)
På sätt och vis så känner jag för mamman..men det är ALDRIG okej att slå sina barn...men jag förstår att tålamodet tar slut...jag har självt inget tålamod...men jag vet ju även hur jag mår när jag har skällt ut mina barn och höjer rösten till en maxgräns så att det hörs ända till Kiruna...

Det dåliga samvetet växer och för att stilla det handlar jag alltid något till barnen...men för vems skull?
Är det för att jag har skällt eller för att barnen mår dåligt?
Kan ärligt säga att det för att det är jag som mår dåligt för att jag har skällt på dem..men det finns ju en anledning att jag har skällt...och varför skäller man? Jo för att man bryr sig om sina barn!
Det är som jag brukar säga till mina barn...jag älskar ovavsett vad ni gör..men det är sakerna som ni gör som kan göra mig arg..jag älskar er inte mindre för det. Jag hoppas och tror att de tar in detta!

                               

var på match

Onsdag...alltså innebär det miten av veckan..(puh)

Lugnet börjar nu infinna sig här hemma och jag njuter av min kopp kaffe i lugn och ro..inga barn som står och tjatar över axlen eller pockar på uppmärksamhet..sambon ligger och sover..(njuter).

Hade ett utvecklingsamtal idag...gick över förväntan...det är som sagt matematiken som inte går riktigt som det är tänkt..men allt annat fungerar perfekt..(stolt mamma).
Efter samtalet tog jag barnet med mig för att träna...gud vad skönt det var..nackdelen var att denna gång var jag tvungen att ta två puffar med bricanyl..har ju fått astma på äldre dar...(skit).

Men det jag körde idag på träningen var: 3km på crosstrainer..(uppvärmning)
Axlar: rep3 vikt 5 kg
Utfall rep3 vikt 5
Knäböj: rep3 vikt 27,5 kg
Ben: samma rep 15 kg
Mage: situp rep 3 *10
Piltesboll (magesida). 3*15

Känner mig duktig men det är dax att öka på vikterna lite och kanske lägga in en till övning på magen.

Nu ska jag ta kväll här. Men måste ju bara berätta att vi har varit på handbollsmatch idag....tror att prinsessan börjar smälta sakta men säkert ang med att börja handboll.


Har kört fast

Nu börjar kvällen närma sig så smått och jag har bänkat mig framför tv:n och tittar på House..

Fortsatte mitt arbete idag med barnen på förskolan med att de fick titta på datan...de hittade vad de sökte och ville även titta på isbjörnen...men där körde jag fast..hur kommer jag vidare nu i mitt arbete?!
Pratade med den ena pedagogen och hon tyckte att jag hade fått med ändå ganska så mycket på dessa dagar som jag har vart ute..(kul att höra).
Gick och funderade ètag på hur jag skulle komma vidare och jag kom på det. Barnen ville rita björnar (igen)..men denna gång ritade jag en björn på hårdpapper som de sedan ska få klippa ut och klistra saker på...(ibland är jag smart). Sedan får de leka björnen sover...då får jag både in kommunikationen och leken..kan då sätta mig i ett hörn och bara observera.

Idag har jag satt mig ner med prinsessan och pratade med henne om hennes IUP...svårt att få till den..men otroligt intressant iom att det är detta jag kommer att jobba med. Problemet är matematiken, hur vi ska få till den. Vi har nu kämpat med matematiken i 3 år och det går bara inte. Här hemma är det bara konflikter så fort det ska göras och nu börjar det kännas lite tröstlöst faktiskt. Något måste göras och det ganska så fort. Det ska vara en rolig upplevelse med matematik och just nu är det inte det!



Man kanske kan räkna prickar på denna gris?

En sådan där flax dag

Puh! Snart ser jag äntligen slutet på denna dag...det har vart ett evigt flaxande fram och tillbaka.

Dagen har vart bra..var inne i plugget först och träffade SA-gruppen..(trevligt)..satte oss med läraren för att gå i genom det projekt som vi håller på med. Om det var några frågor eller oklarheter inför de kommande veckorna, men det var det ju inte..(vi är bäst).

Sen var det ju gymmet som gällde..oj oj..vad jag har saknat detta kan jag säga! Jag inser det inte förrän jag verkligen står där på plats och tokkör mina vikter och kondition...(dumma jag). Men nu är det hårdkörning som gäller....varann dag gym och varann dag antigen cykla eller en power walk..för att nu måste jag komma i form..

I kväll har prinsessan provat på sin första handbolls träning....tror ärligt att hon tyckte det var ganska så kul..men nu gäller det att hon måste hålla masken...inte bryta den tradition som hon själv satt upp med att säga att allting är tråkigt..(knas barn)..så att medans barnen var och tränade handboll, så drog sambon och jag i väg och handlade lite mat. Det är ju tyvärr ett nödvändigt ont här i livet...

I morgon så är det dax för VFU igen...(längtar)...denna gång så ska jag presentera lite sidor på datan där det står om björnar...kan bli intressant för dom. Fick själv lära mig lite om det. Björnen har en mankhöjd som jag är lång...ganska intressant..
 

I morgon

I morgon så är det äntligen dax..ska träffa min SA-grupp..(gissa om jag ser fram e mot detta).
Det som ska diskuteras är hur det går nu på VFU:n och hur långt vi har kommit det utforskande projket som är tänkt att vi ska göra. Vi ska titta på hur barnen kommunicerar och leker med varandra..(otroligt intressant).

Det jag har valt att göra tillsammans med lilla grupp med barn är djuret björn..(spännande)
Det hela började med att jag satte mig helt enkelt och läste en bok...som handlade om en pojke som skulle jaga björn. Sedan började det rulla på...barnen fick göra "björnspår"..deras eget val..sedan fick de rita björnar hur de trodde att björnen såg ut..många fina bilder blev det. (en stolt blivande pedagog)..Detta projekt kommer att bli bra och jag känner mig än så länge väldigt nöjd med det.

Sen efter träffen i morgon är tanken att jag ska åka och träna.


Nu börjar det bli segt

Usch och fy!

Gick upp allt för tidigt i morse...känner det nu!...men det var det värt..var ju handbollsmatch som skulle tittas på.
Tjejerna var otroligt duktiga måste jag säga! De vann två matcher av tre spelade...(stolta tjejer)!
Tyvärr så börjar jag känna av den rastlösheten...kanske ska dra till gymet alla fall!? Få ur lite rastlöshet och samtidigt bli så där härligt trött?!...
Har blivit lite slarvigt på den fronten nu...har ju egentligen att göra med att jag har VFU nu i tre veckor..och det schema som jag har lagt upp blir totalt kraschat...sen ok.,..orken kanske inte infinner sig alltid heller om jag ska vara ärlig!..Det är segt de dagar som barnen på förskolan har bara varit både högt och lågt..över..under och överallt och ingenstanns...de dagar känner jag bara att orken inte finns...

Men antar att jag måste bli bättre på detta!...Måste ge 17 i allt jäkla GOTT godis på veckorna och bara äta lite på helgerna..var ju jätte duktig etag..men sedan rann det ut i sanden totalt..(som allt annat..dock inte träningen)..

I går så var det simskola på eftermiddagen för prinsessan...klädsim..oj vad sur hon var på sin stackars mamma...ville verkligen inte simma kädsim..men det gick och hon sken som en sol när hon kom upp ur bassängen och hade fixat sina 25 meter...
Det pinsamaste var när vi skulle handla en pyjamas..för att den hade vi ju glömt hemma...(förstårs)...så kommer jag fram till kassan och drar kortet...där står det i displayen...köp medges ej!..Gahhh! Drar ett par gånger för att prova..men icke..Hon i kassan kläcker ur sig..det går inte..det finns inte täckning på kortet..(lite spydigt)..nähhäää...tänk det visste inte jag...
Så att det var bara att kuta i väg och hämta ut pengar från automaten..där fungerade det alldeles utmärkt...så att efter mycket om och men...så fick prinsessan sin pyjamas..(puh)

Nä..jag känner att nu börjar det bli dax att sätta på sig träningskläder och dra i väg till gymet....(har verkligen ingen lust)...


*dax att säga hej igen*

Antar att det börjar bli dax att säga hej igen...

Tyvärr så har jag låtit denna blogg bara ligga och lata sig ett år nu såg jag..men det ska det bli ändring på...dax att ta upp den igen.
Anledning är att den andra bloggen och jag har gjort vårat..det är dax att ta farväl av den och inse att vårat förhållande till varandra inte fungerar längre..(sorgligt men sant). Men antar att det är livets gång så att säga.

Nåja det har väl hänt ganska så mycket under detta år som har gått! Vet inte ärligt i vilken ända jag ska börja i för att det ska bli så mycket klarhet som möjligt!

Men det jag kan säga är det har varit en riktig berg och dalbana..det känns att man lever...min dotters pappa hamnde i fängelse..har setat där nu i ca 1 år och ska sitta fram till Oktober..hennes farmor har gått bort..(jobbigt)..det är svårt att ta till sig det när hon har varit en så pass stor del av min dotters liv under dessa år.

Men jag antar att det är detta som gör oss starkare och vi kan gå vidare i livet.

Jag har börjat träna som en lite dumbomm....allt för att få ur all den aggression som ligger och trycker samt att få lite tid för mig själv till att orka vardagen. Inser att jag har börjat orka mer och jag är trevligare..(lever alla fall i den illusionen)





RSS 2.0